Een actieve kniebrace van Pro4Paws 4 weetjes

ACTIEVE

knie brace

Dit is een maatwerk brace en wordt volledig op maat van jouw hond gemaakt. Dit betekent dat we starten met een gipsmaatname. Na de maatname kan een exacte prijs worden bepaald. Na goedkeuring van de offerte worden alle onderdelen besteld. En gaan we in onze atelier de brace verder vervaardigen.

Voor deze actieve kniebrace werken we samen met een firma uit Canada,

k-9orthotics and prosthetics. Zij zijn al jaren bezig met dit ontwerp van brace en deze heeft zijn degelijkheid al meerdere keren bewezen.

Wat maakt deze brace nu anders dan de anderen, even alles op een rijtje voor jou:

 

1. Polycentrisch scharnier

Deze kniebrace heeft een polycentrisch scharnier. De knie van de hond is geen eenvoudig scharnier, zoals in een deur. De knie van de hond maakt een draai-glij beweging tijdens het plooien. Dit betekent dat eenvoudige scharnieren niet voldoende de beweging simuleren van de echte knie. Hierdoor gaat de kniebrace verschuiven tijdens de beweging. Daarom kiezen we bewust voor een scharnier dat deze beweging beter simuleert.

2. Ophanging met een bandage

Doordat de kniebrace wordt opgehangen met een bandage blijven de andere gewrichten vrij. Zowel het enkel- gewricht als het heup- gewricht kunnen vrij blijven bewegen tijdens het dragen van de kniebrace.

3. Elastische sluitingen

Door de elastische sluitingen van de brace kunnen de spieren van het boven en onderbeen blijven bewegen of uitzetten. Hierdoor gaat er geen spieratrofie optreden bij actief gebruik.

4. Materialen zijn duurzaam

Alle materialen die we gebruiken bij de bracen zijn duurzaam en gaan dus langere tijd mee. De kniebrace kan ook in water gebruikt worden voor bv hydrotherapie.

Heb je vragen over deze brace dan kan dit steeds via info@pro4Paws.com

Meer info over het scharnier dat we gebruiken vind je hier:

https://www.pro4paws.com/post/2017/08/24/een-actieve-kniebrace-voor-je-hond

Het aandoen van de brace gebeurt in 5 stappen:

1. Doe eerst het harnas aan

2. Doe dan de bevestiging aan aan de niet aangedane poot

3. Leg het heupgedeelte goed op de heup

4. Bevestig de knie brace aan het bovengedeelte

5. Doe de knie brace vast bovenaan en onderaan

Als alle straps goed zijn afgesteld dan zie je dat het midden van de knie van je hond overeenkomt met het midden van het scharnier.