Mira met haar polsbrace

ACTIEVE

pols brace

Wanneer kan een actieve pols brace helpen bij jouw hond?

1. Overstrekking van de pols

De pols van de hond is een zwaar belast gewricht. Zeker bij op- en afspringen van hindernissen wordt de pols zwaar belast. Hierdoor kan het gebeuren dat de polsgewrichten beginnen door te zakken of beginnen overstrekken. Soms gebeurt dit al op jonge leeftijd door een trauma, soms gebeurt dit op latere leeftijd door overbelasting.

Met een brace kan je dan dit verder doorzakken onderbreken. De brace houdt dan de pols in een gestrekte positie, waardoor de weke delen van de pols niet verder onder stress komen te staan en dus ook niet verder gaan doorzakken.

Dit geeft voor de hond: minder pijn en meer stabiliteit tijdens het lopen.

2. Zijdelingse instabiliteit van de pols

Soms gebeurt het dat de pols niet alleen naar achter instabiel is maar dat er ook zijwaartse instabiliteit optreedt. Hier kan de brace dan ook helpen om de poot rechter te houden. Of ervoor zorgen dat de O- of X-stand van de poot niet gaat toenemen.

Deze brace gaat dan niet enkel voor- achterwaarts steun geven maar gaat ook voor een zijdelingse stabiliteit zorgen. Hierdoor gaat de hond meer stabiel lopen en minder pijn hebben tijdens het lopen.

Deze brace wordt steeds op maat van jouw hond gemaakt. De maatname wordt gedaan met een gipsmaatname. Na de maatname kunnen we een exacte prijs geven. Na goedkeuring van deze offerte worden alle onderdelen gemaakt en wordt de brace vervaardigd in onze atelier.

Bij vragen over deze brace kan je steeds contact opnemen met Pro4Paws via info@pro4paws.com

Scout: polsen zijn doorgezakt
Overstrekking in verschillende gradaties

Hier vind je een artikel over polsproblemen bij honden:

https://www.pro4paws.com/post/2017/11/20/even-polsen-bij-pro4paws