ARTROSE
brace

Kan een brace helpen bij artrose bij jouw hond?

1. Wat is artrose?

We moeten eerst even stilstaan bij wat artrose is. Eigenlijk is artrose niet meer dan slijtage van de gewrichten. Dit kan slechts één gewricht zijn of meerdere gewrichten tegelijk. Door slijtage van het gewrichtskraakbeen beginnen de botstructuren van de gewrichten op mekaar te schuren. Dit over mekaar schuren van de botstructuren geeft pijn.

2. Hoe ontstaat artrose in de gewrichten van jouw hond?

Net als bij de mens ontstaat artrose door een overmatig gebruik van het aangetaste gewricht. Dit kan zijn door ouderdom, zo zou bij mensen boven de 60 jaar veelal artrose te zien zijn op röntgenfoto’s. Maar soms ontstaat artrose ook omdat het gewricht ‘verkeerd’ is gebruikt, denk hierbij bij mensen met O of X benen.

Artrose komt dus ook voor  bij de oudere hond of een hond die zijn gewrichten overmatig gebruikt of op een verkeerde manier gebruikt heeft.

3. Wat gebeurt er bij het dragen van een brace bij artrose?

Deze brace voor je hond gaat helpen bij de juiste beweging van het aangetaste gewricht. Doordat de brace de juiste uitlijning krijgt wordt het gewricht van de hond minder ‘verkeerd’ belast. Hierdoor gaat de pijn die optreedt tijdens het bewegen kunnen verminderd worden.

4. Wanneer start ik best met het gebruik van een brace voor artrose?

Wat we veelal zien is dat er meestal gestart wordt als de hond al merkbaar mankt. Dus op het moment als de hond duidelijk laat zien dat hij pijn heeft en één poot, of soms zelfs twee poten, minder gaat belasten. Voor die tijd is er meestal al vastgesteld, door de dierenarts met röntgenfoto’s, dat er een lichte vorm van artrose is.

Bij constatatie van artrose door röntgenfoto’s kan je best al starten met een brace van Pro4Paws. We beginnen meestal met een SOFT-brace. Daardoor gaat je hond zijn gewricht, terug, beter gebruiken. Hierdoor gaat, met de behulp van de brace, de artrose minder snel verergeren en daardoor gaat de hond minder snel pijn ontwikkelen. Natuurlijk is op dat moment nog geen ‘voltijds’ gebruik nodig van de brace, maar vooral tijdens actieve-wandel momenten.

Daarna kan er overgegaan worden naar een volledig op maat gemaakte brace voor het aangedane gewricht. 

Bij vragen over deze brace kan je steeds contact opnemen via info@pro4paws.com

rolstoel honden - dierenorthopedie - hulpmiddelen honden - brace honden