Wil je een op maat gemaakte hondenrolstoel,

 

die anatomisch en biomechanisch aansluit bij de bouw en voortbeweging van jouw hond,

met een hondenleven lange garantie

 

Dan is er slechts één adres: Pro4Paws

Professioneel voor de vier pootjes, ook als de mobiliteit van jouw hond volledig is weggevallen.

Heeft je hond problemen met achterpoten? Kan hij niet meer steunen op zijn achterpoten door een verlamming of een andere aandoening neem dan zeker een kijkje bij rolwagen voor honden.

 Heeft je hond problemen met voorpoten? Kan hij niet meer steunen op zijn voorpoten door een verlamming, amputatie of een andere aandoening neem dan zeker een kijkje bij rolwagen voor honden.

Ben je op zoek naar een tijdelijke oplossing voor ontlasting van de achterpoten bij een operatie van heup en/of knie. Neem dan zeker een kijkje bij huren van een rolwagen.

Voor de hondenrolstoel op maat, zowel de voorwiel- als de achterwiel hondenrolstoelen, werken we samen met een Amerikaanse firma uit Massachusetts. Bij Eddie’s Wheels hebben Eddie en Leslie al jarenlang ervaring met vervaardigen van hondenrolstoelen. Zij hebben een hondenrolstoel uitgewerkt die volledig op maat van jouw hond wordt gemaakt. Dit zijn zowel hondenrolstoelen met de wielen achteraan ter hoogte van de achterpoten en met wielen vooraan ter hoogte van de voorpoten.

Sinds 2018 is Pro4Paws hoofdverdeler in België en Nederland. Dit is voor ons een duidelijke erkenning van de kennis die we hebben voor het opmeten, afleveren en aanpassen van de rolwagens van Eddie's Wheels.

 

Voordelen van deze hondenrolstoel

  • Bij normaal gebruik is er een hondenjaren lange garantie op defecten, zij garanderen dat de rolwagen één hondenleven meegaat.

  • Per hondenras, en geslacht, wordt er gebruik gemaakt van een zadel om de hond stevig te ondersteunen op zijn bekken. Hierdoor past het zadel van de rolwagen perfect en worden schuurwondjes voorkomen.

  • De hondenrolstoel heeft zijn evenwichtspunt op de wielen, waardoor de hondenrolstoel niet naar achter of voren helt bij gebruik. Dit is heel belangrijk voor de hondenrug, de hondenrug blijft zo stabiel. Hierdoor gaan er geen problemen ontstaan aan de rug door het (langdurig) gebruik van de rolwagen.

  • Deze hondenrolstoel wordt uit licht en stevig materiaal gemaakt. Doordat de rolwagen op maat wordt gemaakt zijn er bijna geen losse delen waardoor de rolwagen stabiel is en blijft.

  • De hondenrolstoel kan worden aangepast als het ziektebeeld verder achteruit gaat, als je bijvoorbeeld start met een rolwagen met twee wielen achteraan, kan deze ook omgebouwd worden tot een vier-wielige meer stabiele rolwagen indien nodig.

Het enige nadeel van de hondenrolstoel is dat de vervaardiging van de onderdelen ook zijn tijd in beslag neemt. Dus dit betekent dat wij ongeveer drie tot vier weken moet wachten voor we de onderdelen aankrijgen. Daarna monteren wij de hondenrolstoel en kunnen we deze afleveren. Tijdens de aflevering doen we een laatste check tijdens het passen van de hondenrolstoel. Op deze manier ben je ook zeker van een goed passende en degelijke hondenrolstoel voor de rest van het leven van je hond.

Veel voorkomende vragen over hondenrolstoel: BLOG: Een rolstoel voor honden is geen rollende stoel

Richtprijzen van deze hondenrolstoel

Voor een standaard hondenrolstoel voor een kleine hond moet je ongeveer €600 (5kg tot 15kg) tellen. Voor een grote hond (50kg tot 60kg) ga je ongeveer €1000 moeten tellen. Na de maatname wordt er steeds een gedetailleerde offerte gemaakt. Dit is zeker niet de goedkoopste hondenrolstoel die op de (wereld)markt is. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit de beste hondenrolstoel is die vandaag op de (wereld)markt is.

Zo kan je bij deze hondenrolstoel voor verschillende opties kiezen:

  • toevoegen van een extra scharnier voor transport (in auto) te vergemakkelijken

  • een aangepaste achterwiel as zodat de rolstoel ook kan gebruikt worden als de voorpoten verzwakt zijn

  • toevoeging van ondersteuning (ophanging) van de achterpoten

  • extra ondersteuning van de voorpoten met toevoeging van voorwielen

  • ....

Maatname van deze hondenrolstoel

De maatname wordt steeds gedaan door Liesbet op de locatie van Pro4Paws (Olenseweg 55, te Geel in België). Dit kan ook gebeuren in samenspraak met de dierenarts of fysiotherapeut van je hond. Op het moment van de maatname overlopen we ook alle mogelijkheden en bekijken we hoe we het beste rekening houden met het ziektebeeld van jouw hond. 

Een afspraak maken kan via: info@pro4paws of 0032 494 177 668

Tweedehands hondenrolstoel

We hebben ook een aanbod van tweedehands (Eddies Wheels) achterwiel hondenrolstoelen.