Een rolwagen of rolstoel van Pro4Paws is echt maatwerk

ROLWAGEN
voor honden

Kyra met haar rolwagen

Een rolwagen voor een hond kan voor verschillende redenen gebruikt worden.

Zo kan een hond een verlamming hebben waardoor de hond de achterpoten niet meer actief kan gebruiken. Maar ook problemen met gaan door artrose, knieaandoeningen, heupaandoeningen kunnen met een rolwagen verholpen worden. 

Maar een rolwagen voor problemen aan de voorpoten kan ook door ons gemaakt worden. Voorpoot problemen zoals artrose aan de ellebogen, doorzakken in de polsgewrichten. Ook bij een amputatie aan één (of twee) van de voorpoten kan de rolstoel helpen. Door de wielen vooraan wordt het gewicht van de voorpoten weggenomen.

Door het gebruik van een rolwagen kan je je hond een langer actief leven geven.

We werken samen met een Amerikaanse firma uit Massachusetts.

En ik hoor je al denken waarom zo ver?

Waarom hier niet gewoon in België of in één van onze buurlanden?

Bij Eddie’s Wheels hebben Eddie en Leslie al jarenlang ervaring met vervaardigen van rolwagens voor honden. Zij hebben een rolwagen uitgewerkt die volledig op maat van jouw hond wordt gemaakt. Dit zijn zowel rolwagens met de wielen achteraan ter hoogte van de achterpoten en met wielen vooraan ter hoogte van de voorpoten.

Sinds 2018 is Pro4Paws hoofdverdeler geworden voor België en Nederland. Dit is voor ons een duidelijke erkenning van de kennis die we hebben voor het opmeten, afleveren en aanpassen van de rolwagens van Eddie's Wheels.

 

Voordelen van deze rolwagen:

  • Bij normaal gebruik is er een jarenlange garantie op defecten, zij garanderen dus dat de rolwagen één hondenleven meegaat.

  • Per hondenras, en geslacht, wordt er gebruik gemaakt van een zadel om de hond op te hangen op zijn bekken. Hierdoor past het zadel van de rolwagen perfect.

  • De rolwagen heeft zijn evenwichtspunt op de wielen, waardoor de rolwagen niet naar achter of voren helt bij gebruik. Dit is heel belangrijk voor de hondenrug, de hondenrug blijft zo stabiel. Hierdoor gaan er geen problemen ontstaan aan de rug door het (langdurig) gebruik van de rolwagen.

  • Deze rolwagen wordt uit licht en stevig materiaal gemaakt. Doordat de rolwagen op maat wordt gemaakt zijn er bijna geen losse delen waardoor de rolwagen stabiel is en blijft.

  • De rolwagen kan worden aangepast als het ziektebeeld verder achteruit gaat, dus bv je start met een rolwagen met twee wielen achteraan maar deze kan ook omgebouwd worden tot een vier-wielige meer stabiele rolwagen als je hond hier aan toe is.

Het enige nadeel van de rolwagen is dat de vervaardiging van de onderdelen ook zijn tijd in beslag neemt. Dus dit betekent dat wij ongeveer drie weken moet wachten voor we de onderdelen aankrijgen. Daarna monteren wij de rolwagen en kunnen we deze afleveren. Tijdens de aflevering doen we een laatste check en stellen we maten correct in voor jouw hond. Op deze manier ben je ook zeker van een goed passende en degelijke rolwagen voor de rest van het leven van je hond.

De maatname wordt steeds gedaan door een medewerker van Pro4Paws dit kan op je eigen locatie of op de locatie van Pro4Paws. Dit kan ook gebeuren in samenspraak met de dierenarts of fysiotherapeut van je hond.

Als je twijfelt welke rolwagen je best nodig hebt of je wil meer info dan kan je steeds contact opnemen met ons: info@pro4paws.com

rolstoel honden - dierenorthopedie - hulpmiddelen honden - brace honden