These boots are made for walking


Wondjes aan de kussentjes van de pootjes van honden komen veel voor. Een hond kan erg enthousiast zijn en zich (door soms net iets té enthousiast te zijn) bezeren. Door roekeloos gedrag kan je hond zichzelf in de problemen werken. Zo kan hij zich bezeren als hij zonder na denken onder het prikkeldraad doorgaat of in een gebroken fles op straat stapt en een stuk glas in zijn voetzool krijgt. Bij ernstige verwondingen is het steeds nodig om even langs de dierenarts te gaan.

Maar de oppervlakkige wonden hebben tijd en rust nodig om te kunnen herstellen.

Ergens verkeerd ingelopen, teveel gewandeld,... vele redenen waarom er kleine wonden kunnen ontstaan in de voetzool. Spijtig genoeg, hoe vlug ze ook ontstaan, de genezing gaat traag. En je hond geeft meestal aan dat hij pijn heeft. Dus het fijnste is als het wondje van ons hondje zo snel mogelijk geneest!

Bij ons gebeurt het ook regelmatig dat Toetsie een klein wondje heeft aan zijn voetzool. Meestal is het oppervlakkig en herstelt het vanzelf. Wat de genezing bemoeilijkt (en dus vertraagt) is vuil dat op de voetzool komt, waardoor Toetsie overmatig begint te likken en het wondje terug open gaat.

Maar daar hebben we nu een oplossing voor gevonden. Kleine rubberen schoentjes/pantoffeltjes die Toetsie kan dragen telkens zij mee naar buiten gaat. Hierdoor blijft het wondje mooi zuiver en gaat de genezing vlugger.


Deze rubberen schoentjes zijn dun maar sterk. Hierdoor wordt de hond niet beperkt in zijn dagdagelijkse bewegingen. De rubberen schoentjes zijn herbruikbaar en verkrijgbaar in verschillende maten (van XXS tot XXL), waardoor elke hond een passend schoentje kan dragen.

Wil je meer info over deze botjes dan kan je steeds mailen naar: info@pro4paws.com of bellen naar: 0494177668

Groetjes

Liesbet (en Toetsie)

#dierenorthopedie #Pro4Paws #wondjes #hondenpoot #rubberenbotjes #wondegenezen