Een op maat gemaakte brace, de start


Een op maat gemaakte brace voor jouw hond start steeds met een maatname. Deze maatname voor de brace gebeurt steeds met zorg want dit is de start voor een goed passende brace.

Liefst doe ik deze maatname als je hond rustig is, bij de meeste honden lukt dit zonder verdoving. Een enkele keer is de hond te onrustig en wordt er door de behandelende dierenarts een verdoving gegeven. Je hond gaat dus bepalen of de maatname thuis kan zonder verdoving of we dit moeten doen bij de dierenarts.

We beschermen de vacht steeds met een maatname kousje dat ervoor zorgt dat de vacht niet te vuil wordt van de gebruikte gips. Dan ga ik de poot circulair ingipsen. Als het ingipsen is gebeurd ga ik alles goed masseren zodat de afdruk nog mooier wordt.

Dan zorg ik, samen met eigenaar, ervoor dat de hond de poot die we maatnemen juist wordt belast.

Hier zie je in een kort (versneld) filmpje hoe ik dit doe samen met mijn dochter bij mijn hond Luna.

Luna is niet de allerzekerste hond maar ik kon haar vlot maatnemen zonder problemen.

(en we hadden dit nog niet eerder geoefend ;-))

Mijn dochter neemt de taak van eigenaar op zich en ondersteunt Luna extra waar nodig.

Ik hoop dat je met dit filmpje een mooi idee krijgt van hoe we te werk gaan bij de maatname.

Heb je nog vragen over de maatname dan kan je mij steeds mailen via infoa@pro4paws.com

#Pro4Paws #bracevoorhonden #dierenorthopedie