Wat bij heupproblemen bij je hond?


Spijtig genoeg komen er heel wat heupproblemen voor bij honden. Zowel bij oudere honden maar ik zie ook veel jonge honden met lichte of ernstige heup problemen.

Heupdysplasie of misvorming van de heup zorgt voor pijn en instabiliteit bij de jonge en (later) ook bij de oudere hond. Er bestaan verschillende graden van heupdysplasie van minst erg tot helemaal misvormde heupen.

Op latere leeftijd gaan aangetaste heupen ook meer beginnen te lijden door vorming van artrose.

Hier zie je een voorbeeld van een zwaar aangetaste heup met een heupkop die de heupkom heeft verlaten en artrose in heel het heupgewricht

Het is steeds zoeken naar de juiste oplossing bij elke hond. Belangrijk is om alle mogelijkheden af te wegen, en te bekijken wat de beste optie is voor jouw hond in functie van ras, leeftijd, activiteitenniveau,...

Bij Pro4Paws kunnen we jouw hond zijn heupgewrichten met een heupbrace ondersteunen. Deze heupbrace wordt steeds op maat vervaardigd. Door de bouw van de brace en het scharnier gaan de heupkoppen beter in de heupkommen blijven. Hierdoor ontstaat er extra stabiliteit voor de heupgewrichten van je hond.

Hier zie je een röntgenfoto van een hond die een heupbrace draagt. De scharnieren zijn net daar waar het heupgewricht zit waardoor de bovenkoker en de rugplaat de heup stabiliseren.

Hier zie je Mira met haar heupbrace. Mira heeft een zeer grote instabiliteit van haar beide heupen door heupdysplasie en artrose. Er werd gekozen voor een heupbrace.

De heupbrace heeft een op maat gemaakte rugplaat en twee op maat gemaakte bovenbeenkokers die verbonden zijn met een scharnier.

Mira en haar heupbrace

Zoals je ziet in het filmpje heeft Mira nu meer stabiliteit in haar beide heupen door de heupbrace.

Heb je vragen of deze heupbrace ook een oplossing kan zijn voor de heupproblemen bij jouw hond dan kan je mij steeds contacteren. Via info@pro4paws.com of 0494 177 668

Meer info over de heupbrace vind je ook hier: https://www.pro4paws.com/heup-brace

#dierenorthopedie #heupdysplasiebijhonden #heupproblemen #bracevoorhonden