Waarom mankt mijn hond?

Ik krijg heel dikwijls de vraag waarom mankt mijn hond?

Er zijn vele redenen waarom jouw hond kan manken. Hier heb ik 15 redenen opgesomd, dit geeft je al een idee.

1. Teveel spanning 2. Een voorwerp dat in/tussen de voetzooltjes steekt 3. Ingegroeide nagel 4. Insecten beet 5. Onderliggende litteken weefsel 6. Ontsteking van de poot 7. Kwetsuren of verwondingen 8. Verlamming 9. Luxerende patella/knieschijf 10. Heup en/of elleboog dysplasie 11. Ontsteking van de gewrichten 12. Gebroken been 13. Diabetisch 14. Generatieve myopathie 15. Tumoren

Meer info vind je ook in dit filmpje:

Blijft je hond manken, is er geen verbetering dan is het steeds nodig om een dierenarts te contacteren. Hij/zij kan door (gericht) onderzoek uitzoeken waarom jouw hond mankt.

Bij een deel van deze redenen kunnen wij mee helpen zoeken naar oplossingen met hulpmiddelen. Heb je hier vragen over dan kan je mij steeds contacteren via info@pro4paws.com