Welke brace is het meeste geschikt voor mijn hond?


Dit is een vraag die ik veel krijg en het antwoord is niet zo simpel. Ik ga hier een poging doen om je te helpen bij het oplossen van deze vraag.

Een brace of een orthese is een verzamelnaam voor alle lichaamsgebonden voorzieningen die niet vervangend zijn.

Dit is een technische materiële voorziening, die bij functie- en functionaliteitstoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat als doel hebben te ondersteunen, immobiliseren, redresseren of te ontlasten.

Bij bracen of orthesen kan je uitgaan van drie grote groepen.

De eerste groep is de soft brace groep. In deze groep zitten alle bracen die een lichte ondersteuning geven. Deze bracen bestaan uit zachte (en meestal) elastische materialen. Deze groep wordt meestal gebruikt voor een lichte ondersteuning. Deze worden meermaals gebruikt voor (oudere) honden die een doorzakking hebben van het polsgewricht. meer lezen over softbrace?

De tweede groep is de statische groep. Hierbij wordt gewerkt met een hard materiaal en wordt één (of meerdere) gewrichten geïmmobiliseerd. Dit wordt meestal tijdelijk gebruikt om een gewricht te laten herstellen. Een voorbeeld hiervan is een probleem van de achillespees. Door een tijdelijke immobilisatie met deze brace kan deze voldoende herstellen. Soms wordt deze immobilisatie brace vooraf gegaan door een operatie. De brace zorgt er dan voor dat er tijdens de revalidatie geen te hoge krachten op het geheelde gebied komen. meer lezen over een statische brace?

De laatste groep is de dynamische groep of de actieve brace. Bij deze brace wordt er gebruik gemaakt van één of meerdere scharnieren. Door het scharnier kan het gewricht blijven bewegen. Maar de beweging wordt hier beperkt, de bewegingen die het gewricht niet (meer) mogen maken zoals rotatie, verdraaiing enzo worden hierdoor uitgesloten. meer lezen over een actieve brace?

In dit schema vind je de belangrijkste kenmerken:

Overzicht bracen

Wil je meer info over de bracen die Pro4Paws maakt? Neem dan contact op: info@pro4paws.com of 0494 177 668

#dierenorthopedie #bracevoorhonden #mankenhond