Waarom is een brace nuttig na een operatie?


Als jouw hond een operatie nodig heeft, dan wordt er na de operatie dikwijls 'rust' geadviseerd voor jouw hond. Rust is tijdens de eerste paar dagen tot weken (afhankelijk van je hond en de operatie die gebeurd is) zeer belangrijk. Jouw hond is op dat moment alleen bezig met de dag door te komen. Hij is bezig om zijn veranderende lichaam te leren kennen. En jouw hond wil met zo min mogelijk pijn de dag door komen. Dat kost energie en veel slapen is dan ook goed!

Luna rust na haar operatie


Benchrust

In de rustperiode wordt een bench dikwijls als ideaal hulpmiddel gezien. Als jouw hond een bench kent en zich ook rustig houdt in deze bench dan is dit ideaal. Maar soms is jouw hond zenuwachtig en begint hij rond te stappen in zijn bench, zich te verleggen, en vaak op te staan... Na een operatie aan een gewricht of poot is dit niet ideaal in deze kleine ruimte. In deze kleine ruimte moet jouw hond veel te kort draaien en gaat er snel overbelasting ontstaan aan één of meerdere poten en in veel gevallen aan de geopereerde poot. Daarom is het belangrijk om op voorhand de bench al aan te leren als je deze ook wil gebruiken na de operatie.


Terug 'actie'

Na een tijd(je) gaat jouw hond zich fitter voelen en zal de pijn ook verminderen. Dan zal ook de energie van jouw hond groter worden. Op dat moment is het belangrijk om jouw hond 'te beschermen' voor bewegingen die hij beter nog niet doet.

Er zijn heel wat situaties waarbij het mis kan gaan: bijvoorbeeld als er bezoek komt en jouw hond rent dolenthousiast naar de deur. Of je wil gaan wandelen en je neemt de leiband en je hond is overenthousiast. Je hond speelt met een andere hond, je hond glijdt uit op de (te) gladde vloer,... In deze situaties kan het mis gaan en dan ben je terug bij af.

Bij deze onveilige momenten kan een brace helpen. De brace gaat hier zorgen voor extra ondersteuning. De brace gaat het geopereerde gewricht of botdeel extra beschermen. Hierdoor zorgt de brace ervoor dat in de onveilige situaties er minder schade gaat optreden. En hierdoor kunnen het herstel en de revalidatie sneller gebeuren.


Er bestaan verschillende soorten bracen: de actieve brace, een revalidatiebrace en een SOFT brace. Welke het beste steun gaat geven bij jouw hond kunnen we bekijken als je een keer langskomt. Een afspraak kan je maken via info@pro4paws.com.

En een bijkomend voordeel, bij het gebruik van een brace, is dat je hierdoor sneller naar buiten kan met jouw hond en zijn/haar brace aan, korte (en vooral rechte) stukken wandelen is ideaal bij het revalidatieproces.


#operatie #hond #bracevoorhonden #Pro4Paws #revalidatie #pootoperatie #bench