Hoe introduceer ik een brace bij mijn hond?


Soms gaat het mis bij het introduceren van een brace bij jouw hond. Jij bent heel enthousiast over de brace en weet dat jouw hond geholpen wordt met deze brace, maar je hond... die is net iets minder enthousiast.

Toetsie zag het vestje voor zijn ellebogen/schouders niet echt zitten

Daarom is het zo belangrijk om de brace op een goede manier te introduceren bij je hond. De belangrijkste woorden hierbij zijn: positief, kort en kordaat introduceren.

1. Positief:

Van het moment dat jouw hond de brace aankrijgt moet hij dit zien als iets positiefs. Positief kan zijn door bijvoorbeeld te belonen met koekjes maar ook extra aandacht kan hier positief zijn. Door middel van een korte rustige wandeling (als dit mag tijdens dit moment van de revalidatie), een extra bot om op te kauwen of een speeltje.

Kortom de brace is leuk, de brace geeft een positief gevoel bij jouw hond.

2. Kort:

Heel belangrijk is het om in het begin de brace niet te lang aan te doen. Zorg ervoor dat jouw hond er niet door verveeld of geïrriteerd wordt. Beter heel kort dan net iets te lang. Voor elke hond is dit natuurlijk verschillend maar beginnen met 10' en dit 3x per dag is wel een gouden regel. En dan kan je zelf zien hoe jouw hond met de brace omgaat. Hierna kan je rustig uitbreiden tot dit steeds langer en langer kan, bij de éne hond gaat dit sneller als bij de andere. Zo vlug als de hond begrijpt dat de brace voor meer steun en minder pijn gaat zorgen gaat het meestal heel snel.

Hou de eerste momenten kort, daarna kijk je wat jouw hond aangeeft.

3. Kordaat:

Als je de brace aandoet doe je dit best op een kordate manier, dus niet treuzelen, niet reageren op jouw hond die eventueel dit niet ziet zitten. Kordaat aandoen betekent niet dat je je hond pijn moet doen. Kordaat aandoen betekent snel en efficient dus zorg ervoor dat jouw hond op een goede plek ligt/staat zodat je snel de brace kan aandoen.

Probeer bijvoorbeeld een paar keer te oefenen op een tafelpoot zodat je snel en kordaat de brace kan aandoen.

Met de juiste beloning ziet Toetsie het vestje wel zitten

Alvast heel veel succes met revalideren met een brace.

Meer info? Je kan ons altijd contacteren via info@pro4paws.com

#dierenorthopedie #hondenorthopedie #hondenbrace