Waarom een SOFT brace voor jouw hond?

Waarom ga je een SOFT brace gebruiken bij jouw hond? Het materiaal waaruit de SOFT brace wordt gemaakt zorgt voor extra steun en extra comfort. Een SOFT brace voor honden is gemaakt uit elastisch materiaal. Met soms nog een extra (harde) steun om een gewricht nog meer te ondersteunen.


Voor welke gewrichten hebben wij SOFT bracen voor honden?

  1. Schouder en elleboog regio

  2. Polsgewricht

  3. Heupgewricht

  4. Kniegewricht

  5. Hakgewricht of enkelgewrichtEen SOFT brace gaat ervoor zorgen dat één of meerdere gewrichten extra steun krijgen tijdens wandelen. Deze steun wordt gegeven voor elastisch materiaal. Meestal is het materiaal een combinatie van een zachte binnenstof en aan de buitenkant een neopreen.


Het is dus belangrijk dat je een SOFT brace steeds genoeg aanspant rond het gewricht. De steun komt vanuit het elastische materiaal. Als je het materiaal niet voldoende uitrekt ga jouw hond dus ook geen steun ervaren. En wanneer de SOFT brace niet gaat steunen gaat hij jouw hond meer hinder geven dan extra comfort.


Door het aandoen van een brace gaat er meer comfort zijn. Door het comfort te verhogen gaat jouw hond zich terug beter weer beter in zijn vel voelen.


Enkele ziektebeelden waarvoor een SOFT brace kan gebruikt worden?

  1. Schouder en elleboog regio: artrose van het ellebooggewricht, verlamming ter hoogte van het schoudergewricht

  2. Polsgewricht: doorzakken polsgewricht, laxiteit van de ligamenten

  3. Heupgewricht: lichte instabiliteit ten gevolge van artrose of zenuwuitval

  4. Kniegewricht: extra steun bij een gedeeltelijk ACL ruptuur

  5. Hakgewricht: overstrekking van het hakgewricht


Ik hoor het je vragen: gaat dit altijd voldoende steun geven, neen spijtig genoeg niet. Soms is er een actieve harde brace nodig. Deze brace is meestal gemaakt uit twee kokers met een scharnier tussen. Hierdoor gaat het gewricht nog meer steun krijgen en begeleiding tijdens beweging.


Meer info over SOFT bracen vind je ook hier: https://www.pro4paws.com/soft-brace


Twijfel je of jouw hond een SOFT brace nodig heeft vraag dan zeker meer uitleg via info@pro4paws.com