SOFT brace

SOFT

brace

Soft bracing voor honden wordt gebruikt om een gewricht extra steun te geven. De beweging van het gewricht wordt licht beperkt met het gebruik van deze brace. Hierdoor komt er minder krachten op het gewricht en dit geeft een gedeeltelijke rust voor het aangedane gewricht. Door deze extra steun gaat je hond ook beter weten waar en hoe hij zijn voor- of achterpoot moet neerzetten, de proprioceptie wordt gestimuleerd.

Deze hulpmiddelen kunnen tijdelijk worden ingezet tot er voldoende genezing is en het aangedane gewricht terug volledig kan worden belast. Ook bij de oudere hond kan deze steun extra hulp bieden zoals bij artrose.

Er zijn verschillende gewrichten die we kunnen ondersteunen met een zachte orthese of SOFT brace. Bij de voorpoten zijn dit het elleboog- en het polsgewricht. Bij de achterpoten zijn dit het heup-, knie- en enkelgewricht.

De soft-bracen worden uit neopreen gemaakt, zijn elastisch afgeboord en kunnen al dan niet verstevigd worden. De sluitingen zijn gemaakt uit (elastische) klittenband. Door deze materiaalkeuze kunnen ze ook uitgewassen worden op een wol-wasprogramma. Na gebruik buiten, best zand verwijderen dit kan door af te spoelen onder stromend water.

Wasvoorschriften:

We hebben een standaard gamma aanwezig bij pro4paws maar voor uitzonderlijke maten kunnen we ook op maat maken.

De maatname is eenvoudig te doen met een lintmeter. Opmeten van het gewricht en de maximale lengte die mogelijk is tussen het gewricht boven en onder de soft-brace is voldoende.

Bij twijfel kan je ons steeds contacteren voor meer info info@pro4paws.com.

Lukt het niet om zelf maat te nemen, of twijfel je aan de maat dan kan je steeds langskomen. Een afspraak maken doe je best telefonisch 0494 17 76 68 met Liesbet.

Soft-brace voor de voorpoten:

-polsgewricht

indicaties: problemen met pols

contra-indicatie: zwelling, (open) wonde

 

-ellebooggewricht

indicaties: instabiliteit elleboog

contra-indicatie: zwelling, (open) wonde

Soft-brace voor de enkel:

indicaties: problemen met het enkelgewricht

contra-indicatie: zwelling, (open)wonde

Soft-brace voor de heup:

Geeft stabiliteit aan het heupgewricht door circulaire compressie.

Is er een grote instabiliteit dan kan je beter over gaan naar een heupbrace op maat.

Soft-brace voor de knie:

De SOFT brace voor de knie is gemaakt uit elastisch neopreen materiaal met een extra polstering aan de binnenkant. Er is een extra versteviging aan de knieën voorzien door baleinen.

Deze is bilateraal te dragen dus zowel links als rechts. Dit geeft voor de achterpoten extra steun, ook ter hoogte van de heup.

Deze SOFT brace voor de knie is best in te zetten als jouw hond extra comfort nodig heeft op knie niveau. 

Dit kan zijn door ouderdom, laxiteit of losheid in het kniegewricht, artrose...

Is er een grote instabiliteit dan kan je beter overgaan naar een actieve kniebrace.

Aandoen van de SOFT knie brace vraagt wat oefening, met het volgende filmpje helpen we je alvast op weg.

© 2017 by Pro4Paws. Proudly created with Wix.com