VOORwiel hondenrolstoel

Een hondenrolstoel voor problemen aan de voorpoten kan ook door ons gemaakt worden. Voorpoot problemen zoals artrose aan de ellebogen, doorzakken in de polsgewrichten. Ook bij een amputatie aan één (of twee) van de voorpoten kan de rolstoel helpen. Door de wielen vooraan wordt het gewicht van de voorpoten weggenomen.

 

Het grootste deel van het gewicht wordt door de voorpoten gedragen, 60% vooraan ten opzicht van 40% achteraan. Hierdoor komt er bij beschadiging van gewrichten van de voorpoot soms teveel gewicht op en is er teveel pijn tijdens gaan en staan.

Hier zie je Emma voor de eerste keer in haar rolwagen. Emma heeft een amputatie van haar rechtervoorpoot. 

Emma laat zien dat jouw hond ook kan zitten in een VOORwiel rolwagen 

Emma in haar VOORwiel rolwagen
Jouw hond kan zitten in een VOORwiel rolwagen

Hier vind je een artikel over honden met een amputatie: 

https://www.pro4paws.com/post/2018/06/01/een-pootje-minder-wat-nu-1

Training

Het gebruik van de voorwiel hondenrolstoel vraagt wel wat tijd. Jouw hond gaat moeten leren 'sturen' vanuit zijn achterpoten. Daarom is het heel belangrijk om de eerste weken jouw hond te laten wennen aan: aandoen, gewichtsverdeling, rechtdoor wandelen in een normaal tempo. Ook zal jouw hond moeten wennen aan de extra ruimte die hij nodig heeft, de wielen van de voorwiel rolwagen staan enkele cm buiten zijn eigen lichaam. Als jouw hond dit goed kan en de rolwagen volledig aanvaardt, dan kan je beginnen met draaien te introduceren.

 

In deze video zie je hoe Fikkie geleerd heeft om zijn voorpoten in de rolwagen te steken. Dit gebeurde met behulp van clicker training. Fikkie heeft door overstrekking aan de polsgewrichten ook artrose gekregen en heeft daardoor veel pijn bij normaal stappen in zijn beide polsgewrichten. Door de rolwagen wordt het gewicht van de voorpoten weggenomen en is de pijn ook veel minder.

Voorbeelden

In deze video zie je hoe Fikkie zijn rolstoel volledig onder controle heeft. Ook het draaien lukt al heel goed. 

Om dit te kunnen op deze beperkte plaats was er heel veel (clicker) training nodig.

In deze video zie je Quinn in haar voorwiel rolstoel