TEEN op hulp

TEEN op

hulp

Aïko me een Teen op hulp

Een TEEN op hulp zorgt ervoor dat de tenen van de achterpoten niet over de grond slepen.

Het slepen van de achterpoten komt nogal eens voor bij honden die een hernia hebben, bij honden met artrose. De oorzaak van dit slepen is meestal een zenuw die gedeeltelijk of volledig uitvalt.

Slepe van de tenen

Het gevolg van dit slepen is dat de bovenkant van de nagels, tenen gaan afslijten waardoor er wonden ontstaan. Deze wonden kunnen na verloop van tijd ontsteken. Dus het is heel belangrijk om dit goed op te volgen of te laten opvolgen door de dierenarts.

Met de TEEN op hulp gaan we de hond helpen om zijn achterpoot terug actief te laten opheffen. Er is een bevestiging boven de enkel, en er komt een elastische rek die tussen de twee middelste tenen van de hond wordt bevestigd. Door bevestiging van deze (aanpasbare) elastiek onder de twee middelste tenen worden de tenen terug actief opgetrokken tijdens het gaan.

Door dit hulpmiddel krijgen de honden terug een actiever looppatroon en gaan wondjes aan de bovenkant van de poten voorkomen worden.

Voor zowel grotere honden als kleinere rassen hebben we deze in voorraad. Deze zijn steeds per stuk te bestellen.

 

Sleept jouw hond met de hele achterpoot, blijft de knie en de heup ook achter in de beweging dan is een ANTI-sleep hulpmiddel beter om te gebruiken.

We hebben drie kleinere maten in voorraad, omtrek meten net boven de hak/enkel van jouw hond:

  • 5 tot 7cm -> XXS

  • 7 tot 9cm -> XS

  • 9 tot 11,5cm ->S

We hebben twee grotere maten in voorraad, hier moet je het gewicht van jouw hond voor doorgeven:

  • 20 tot 40kg -> M

  • over 40kg -> L

Deze kunnen steeds worden opgestuurd, maar komen passen in Geel (na afspraak) is ook steeds mogelijk via info@pro4paws.com.

Er is ook een mogelijkheid om een schoen vast te maken aan de TEEN-op hulp. Zeker voor grotere rassen kan dit voorkomen dat er wonden ontstaan tussen de tenen.

Teen op hulp met schoen.jpeg

Honden schoenen zijn steeds per paar, een linker en een rechter schoen.

Voor een bestelling mail je naar: info@pro4paws.com

Of je kan langskomen in Geel om te passen.